Privatlivspolitik
Til kunstportalen KunstOnline.dkKunstOnline.dk - find kunstmuseer mm.KunstOnline.dk - find gallerier

Himmel Falden ¬Ė Brandts Kl√¶defabrik

Himmel Falden
29. juni ¬Ė 5. september 2003
Udstillingen er √•ben tirsdag-s√łndag 10-17 I juli og august hver dag ¬†10.00-17.00

Kunsthallen Brandts Klædefabrik
Brandts Passage 37 & 43
5000 Odense C
www.brandts.dk


Antony Gormley, Capacitor II, 2002
Antony Gormley, Capacitor II, 2002


Tyngdekraften er noget vi i dag trodser som en selvf√łlge n√•r tonsvis af metal s√¶tter kurs gennem skyerne, men for f√• hundrede √•r siden var den en grundl√¶ggende kraft i vores fysiske erfaringsverden, som det kun var forundt de hellige personer og fuglene at trodse.

At flyve, at h√¶ve sig op, at transcendere lovene blev et af den kristne religions hyppigst gentagne billedfort√¶llinger. Billedkunstnere har i mange hundrede √•r v√¶ret optaget af motivet ¬Ė og ikke bare i den religi√łst forankrede kunst. Ogs√• i modernismen og i samtidskunsten trives fascinationen af tyngdekraften og i den sammenh√¶ng dens forhold til s√•vel religion som kunst.

Fra den f√łrste luftballons opstigning og til samtidens rumprojekter er nogle af menneskets √¶ldste dr√łmme g√•et i opfyldelse. Nogle gr√¶nser er flyttet, men de gamle billeder rummer stadig en poetisk og vision√¶r kraft der i sammenstillingen med vor egen tids kunst forst√¶rker fremkomsten af nye visioner.

Giulio Licinio, Nedtagelse af Kristus, der bæres af engle, 1571/1572, olie på lærred. Lånt af Diozesanmuseum Graz, Alte Galerie des Landesmuseum Joanneum.
Giulio Licinio, Nedtagelse af Kristus, der bæres af engle, 1571/1572, olie på lærred. Lånt af Diozesanmuseum Graz, Alte Galerie des Landesmuseum Joanneum.


I alle Kunsthallens store sale vil man fra den 29. juni kunne m√łde hellige personer i balancegang p√• lammehvide skyer, i h√łj hastighed p√• vej opad mod det ukendte eller i frygtelige styrt mod afgrunden.

Hele dette fascinerende område har givet inspiration til denne forrygende udstilling, der rummer kunstværker fra 1400-tallet til i dag. Værker af 72 internationale kunstnere er samlet i en udstilling med omkring 150 værker: træsnit, raderinger, malerier, relieffer, skulpturer, fotos, installationer og videoværker.

Værkerne er delt op i fire tematiske spændingsfelter: Tyngde og Levitation, Opstigning og Tiltrækning, Svæven og Balance, Rotation og Styrt.

Blandt de mange overraskende sammenstillinger kan ses Albrecht D√ľrer og Richard Serra. Gianlorenzo Bernini og Antony Gormley, Philip Otto Runge og Roman Signer, Giovanni Batista Tiepolo og Dara Friedman, Johann Heinrich F√ľssli og Magnus Wallin.

Udstillingen er kurateret i √ėstrig, i Graz der i √•r er Europ√¶isk Kulturby. Det er Eleonora Louis, Johannes Rauchenberger og Alois K√∂lbl fra Kulturzentrum den Minoriten og i samarbejde med Landesmuseum Joanneum har samlet udstillingen. Dansk kurator for udstillingen er Lene Burkard.