Privatlivspolitik
Til kunstportalen KunstOnline.dkKunstOnline.dk - find kunstmuseer mm.KunstOnline.dk - find gallerier

 
Konservering og restaurering af malerier

Konservering, rensning og restaurering af malerier kræver stor ekspertise og erfaring, samt kendskab til udvikling af nye metoder og materialer.

Afgørende vil være, under hvilke omstændigheder maleriet har været ophængt. Skader skyldes ofte skiftende temperaturer og luftfugtighed. Mange malerier er tillige misfarvede af tobaksrøg og anden luftforurening, men et maleri kan næsten altid renses og konserveres tilbage til sin oprindelige farvestyrke og glans.

Selve rensningen er en langsommelig proces hvor der tages højde for hvilken type maling eller malinger der er brugt, og hvilken type fernis maleriet er afsluttet med. Endvidere er også selve lærredskvaliteten af betydning.

I flere tilfælde afmonteres lærredet fra sin blændramme for at blive behandlet på et lavtryksbord som er beregnet til at planere deformationer i farvelag og lærred. Under behandlingen suges maleriet fast til lavtryksbordet, samtidig med at det tilføres varme og fugt. Løstsiddende farvelag behandles ligeledes på lavtryksbord ved imprægnering med nyt bindemiddel der fastlimer farven. Overfladesnavs og gulnet fernis afrenses. Skader i lærredet udbedres og maleriet retoucheres, før maleriet påføres en ny beskyttende fernis. Eventuelt dubleres maleriet med et nyt lærred bagpå.

Nye malerier kan også trænge til behandling. Her er de hyppigst forekommende skader buler, huller, revner og slaphed i lærredet.

Maleri under rensning for overfladesnavs og gulnet fernis
Maleri under rensning for overfladesnavs og gulnet fernis
Ønsker du at få en pris på behandling af dit maleri, kan du sende en mail på info@kunstonline.dk, hvor du beskriver maleriets mål og omfanget af maleriets skader. Vi vil efterfølgende give dig et hurtigt svar.

Konserveringsværkstedet ledes af Lasse R. Kirkegaard.

Kontakt
KunstOnline.dk
Att: Flemming Jespersen
Tokkerodvej 56A
5462 Morud
Telefon 30 72 00 90
info@kunstonline.dk

Åbningstider:
Efter aftale.

Aftale om indlevering af malerier til rensning via telefon eller email.  Vi kan også tilbyde at afhente og bringe værkerne.