Privatlivspolitik
Til kunstportalen KunstOnline.dkKunstOnline.dk - find kunstmuseer mm.KunstOnline.dk - find gallerier

Danske museer og kunsthaller

<
Danske kunstmuseer & kunsthaller
Danske gallerier
Danske kunstnersammenslutninger
Danske kunstforeninger
Ordbog
Ordrupgaard
Ordrupgaards samling af franske malerier og pasteller er en af de betydeligste i Nordeuropa og rummer værker af væsentlige kunstnere fra det 19. århundrede og begyndelsen af det 20. århundrede. Den franske samling består i sin helhed i dag af 125 malerier, pasteller, tegninger og skulpturer indkøbt af Wilhelm Hansen i årene fra 1916 til 1936. Værkerne vidner om hans interesse for den revolutionerende udvikling i fransk kunst i det 19. århundrede med fokus på impressionismen. Wilhelm Hansen havde særligt blik for kunstnerne Edgar Degas, Camille Pissarro, Alfred Sisley, Auguste Renoir og Paul Gauguin, som alle er fornemt repræsenteret. Ordrupgaard har også en betydelig samling af dansk kunst fra det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede.

Ordrupgaard blev tegnet af arkitekt Gotfred Tvede og opført i årene 1916-18. Ved samme lejlighed blev den omfattende park anlagt. Bygningerne udgør samlet et meget fint kompleks, hvor den enkelte bygnings stil, materialer og rummelighed nøje er afstemt efter dets funktion.

Udvidelsen af Ordrupgaard med den internationalt anerkendte arkitekt Zaha Hadids tilbygning er tegnet med udgangspunkt i hendes personlige tolkning af det omgivende landskab. Zaha Hadid er både meget utraditionel og vidt anerkendt. Hun har bl.a. modtaget Pritzker-prisen - den højeste udmærkelse indenfor international arkitektur.

Adresse:
Vilvordevej 110
2920 Charlottenlund
Danmark
Tlf: +45 39 64 11 83
ordrupgaard@ordrupgaard.dk
Åbningstider:
Åbningstider på museets website