Privatlivspolitik
Til kunstportalen KunstOnline.dkKunstOnline.dk - find kunstmuseer mm.KunstOnline.dk - find gallerier

Danske museer og kunsthaller

<
Danske kunstmuseer & kunsthaller
Danske gallerier
Danske kunstnersammenslutninger
Danske kunstforeninger
Ordbog
Thorvaldsens Museum
Bertel Thorvaldsen udførte knap 550 skulpturer, relieffer og portrætbuster. Den tekniske fremgangsmåde ved fremstillingen af en skulptur i marmor eller bronze gjorde, at der altid - når den færdige skulptur var blevet afleveret til sin køber - blev en model i gips i fuld størrelse stående tilbage i atelieret. Derfor havde Thorvaldsen hele tiden sit stadigt voksende livsværk omkring sig i gips. Tanken om at indrette et museum, hvor alle disse skulpturer kunne opbevares, også når atelier´erne i Rom måtte lukke efter Thorvaldsens død, var derfor ikke så fjern.

I 1837 iværksættes en landsindsamling for at skaffe penge til byggeriet af det kommende museum i København. I september 1838 kommer Thorvaldsen tilbage til København efter at have tilbragt over 40 år i Rom. Samme år skænkede kong Frederik VI grunden, hvor museet kom til at ligge lige ved siden af Christiansborg, og byen København gav store summer til realiseringen af museumsbyggeriet. I 1839 blev arkitekten Michael Gottlieb Bindesbøll udpeget til at være museets arkitekt. Den 18. september 1848 åbnede Thorvaldsens Museum som Danmarks første museumsbygning.

Thorvaldsens Museums samlinger er righoldige og forskelligartede. Hovedparten består af Thorvaldsens egne værker. Thorvaldsen skabte godt 90 skulpturer, knap 300 relieffer og mere end 150 portrætbuster. Udover Thorvaldsens egne værker findes kunstnerens private store samling af malerier, tegninger og grafik, både af kunst før 1800 og af værker udført af kunstnere, der var samtidige med Thorvaldsen.

Adresse:
Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K
Danmark
Tlf: +45 33 32 15 32
Fax: +45 33 32 17 71
thm@thorvaldsensmuseum.dk
Åbningstider:
Åbningstider på museets website