Privatlivspolitik
Til kunstportalen KunstOnline.dkKunstOnline.dk - find kunstmuseer mm.KunstOnline.dk - find gallerier

Danske Kunstnersammenslutninger

<
Den frie Udstilling
Grønningen
Decembristerne
Corner
Koloristerne
Den Fynske Forårsudstilling
M59
PRO
Den Gyldne
Transit
Jylland
Decembristerne

Hjemmeside: http://www.decembristerne.dk/

Kunstnersammenslutningen Decembristerne blev dannet i 1928 med Holger J. Jensen, Svend Albrectsen, Søren Hjorth Nielsen, Emil Sievert og Jørgen Thomsen som medlemmer. De var inspireret af gruppen De Fire, der bestod af Lundstrøm, Salto, Karl Larsen og teatermaleren Svend Johansen. Navnet Decembristerne henviser til, at man altid udstillede i december måned.

Decembristerne forblev i mange år en lille sammenslutning, og først i 1950'erne kom antallet op på omkring 18-19 kunstnere med Aage Fredslund Andersen, Poul Björklund, Ebba Carstensen, Kay Christensen, Georg Sand Christiansen, Svend Wiig Hansen, Henry Heerup, Holger J. Jensen, Samuel Joensen-Mikines, Morten Nielsen, Sigurjon Olafsson, Otto Pedersen, Hannah Ryggen, Erik Sievert, Anna Klindt Sørensen, Jørgen Thomsen og Mogens Zieler som medlemmer.

Decembristerne har aldrig repræsenteret en bestemt retning, men har i alle årene bestået af meget forskellige individualister. Flere har brugt Decembristerne som springbræt til de to store Den Frie og Grønningen, men der har også været mange trofaste som Henry Heerup og Mogens Zieler. I dag består sammenslutningen af en række interessante kunstnere.